Nyhet
Är du nystartad? Läs mer om hur du kan få gratis bokföring och rådgivning.

Hitta affärsmöjligheter baserat på befolkningstillväxten

Att ha kännedom om befolkningstillväxten i en kommun kan vara bra för att hitta nya affärsmöjligheter. Givetvis beror detta på vilka typer av affärer du sysslar med – men fler invånare betyder fler potentiella kunder. Vi har gått igenom statistik från SCB och listar Sveriges snabbast växande kommuner. Efter den interaktiva kartan har vi listat de 10 snabbast växande och minskande kommunerna där vi också har gett några olika anledningar till varför det ser ut som det gör.

Läs inlägget

Guide till att anställa personal med uträkning för lönekostnad och personalkostnad

Funderar du på att anställa? Du kanske behöver anställa någon eftersom du inte hinner med ditt arbete och dina åtaganden eller så kanske du proaktivt vill anställa någon för att utveckla din verksamhet? Oavsett din situation bör du fundera på varför du behöver anställa någon.

Läs inlägget

Starta eget aktiebolag

Drömmer du om att bli entreprenör? Då är det dags att komma igång! Att starta ett aktiebolag är enklare än vad många tror. Dock är det vanligt att man har frågor kring processen. Vi har skapat en checklista där vi också svarar på de vanligaste frågorna. Följ med i vår guide och kom igång med bildandet av ditt aktiebolag redan idag.

Läs inlägget

Fler startups omfattas av bättre villkor för personaloptioner

Teknikbolagen i Sverige har länge efterfrågat bättre villkor för personaloptioner. Företagen vill ha bättre möjligheter att kunna konkurrera om talanger och nu verkar det som att regeringen har hörsammat deras önskan. Enligt ett nytt förslag vill regeringen höja taket för vilka bolag som omfattas av de mer generösa reglerna för personaloptioner.

Läs inlägget

Här är vinnarna från Techarenan 2021

Techarenan är en plattform för innovation och entreprenörskap som också varje år anordnar en nationell tävling för nordiska bolag i startup- och tillväxtfas. När den åttonde upplagan av tävlingen avgjordes på Berns salonger var det tre spännande företag som tog hem de olika priserna. Av 450 bidrag valdes 50 stycken ut till finalen. Årets startupbolag, årets tillväxtbolag och näringslivets pris var de tre kategorienrna där vinnare skulle utses.

Läs inlägget

Skattekalender 2021 - för företagare med enskild firma

Som företagare finns det många datum att hålla koll på när det kommer till skatt, moms och avgifter. Här samlar vi de viktigaste som du med enskild firma behöver hålla koll på. Håll listan nära till hands, så undviker du onödiga påminnelseavgifter från Skatteverket.

Läs inlägget

Ombilda enskild firma till aktiebolag - så gör du

Funderar du på att ombilda din enskilda firma till ett aktiebolag? Kanske är ni fler som ska bli delägare? Har verksamheten blivit för stor och därmed de personliga riskerna? Det kan finnas flera anledningar till varför du vill ombilda din enskilda firma till ett aktiebolag. I den här artikeln kommer vi gå igenom vad du bör tänka på och hur du går till väga.

Läs inlägget

Aktieutdelning, vilka regler gäller?

Om det har gått bra för dig och ditt företag kan det vara aktuellt att göra en utdelning till dig och dina aktieägare. Det finns nämligen flera fördelar ur skattesynpunkt jämfört med när du tar ut lön. Äger du bolaget själv går dessutom hela utdelningen till dig. Men vad gäller när du vill göra en utdelning? Vi guidar dig igenom vilka regler som gäller vid utdelning för fåmansbolag.

Läs inlägget

Checklista starta företag

Vad roligt att du funderar på att starta företag – det är nu en spännande resa tar sin början. Du har säkert många funderingar, beslut och frågeställningar. I denna artikeln går vi igenom vad du bör tänka på när du startar ett eget företag.

Läs inlägget

Skattekalender 2021 - för företagare med aktiebolag

Som företagare finns det många datum att hålla koll på när det kommer till skatt, moms och avgifter. Här samlar vi de viktigaste som du med aktiebolag behöver hålla koll på. Håll listan nära till hands så undviker du onödiga påminnelseavgifter från Skatteverket.

Läs inlägget

Starta din webbutik med Shopify

Shopify är en kraftfull och enkel e-handelsplattform för dig som vill sälja varor online. Plattformen passar de flesta - oavsett erfarenhetsnivå. Till skillnad från många andra e-handelsplattformar krävs inga kunskaper kring kodning av hemsidor utan du kan direkt via Shopify bygga upp din butik med deras användarvänliga gränssnitt. Tillsammans kommer vi gå igenom det grundläggande kring Shopify, hur du enkelt kan starta din egen butik online och hur du kan förenkla bokföringen.

Läs inlägget

Nya momsregler 2021 - allt du behöver veta

Den 1 juli träder nya momsregler i kraft som främst påverkar företag som säljer varor eller tjänster till konsumenter i andra EU-länder. Vi går igenom förändringarna och förklarar hur de nya reglerna kring moms påverkar dig.

Läs inlägget

Vi tar hand om all din bokföring.

Kom igång
Vi sparar data i cookies. Genom att använda vår tjänst godkänner du villkoren.
Du kan läsa mer i vår integritetspolicy.