Nyhet
Är du nystartad? Läs mer om hur du kan få gratis bokföring och rådgivning.
Tillbaka till bloggen
Ritad blå rymdraketRitad blå planet

Här är vinnarna från Techarenan 2021

August 31, 2021

Techarenan är en plattform för innovation och entreprenörskap som också varje år anordnar en nationell tävling för nordiska bolag i startup- och tillväxtfas. När den åttonde upplagan av tävlingen avgjordes på Berns salonger var det tre spännande företag som tog hem de olika priserna. Av 450 bidrag valdes 50 stycken ut till finalen. Årets startupbolag, årets tillväxtbolag och näringslivets pris var de tre kategorienrna där vinnare skulle utses. 


Årets startupbolag:

Logga för PlasticFri

PlasticFri stod som vinnare av kategorin årets startupbolag 2021. Inte helt förvånande, baserat på företagsnamnet, utvecklar PlasticFri plastfria premiumprodukter till företag och organisationer som vill minska sitt CO2-avtryck. Företaget säljer kuvert, sugrör, muggar, avfalls- och shoppingpåsar som alla är helt fria från plast. Alla produkter har olika egenskaper där många kan komposteras. Gemensamt är att alla har mindre påverkan på miljön jämfört med de traditionella produkterna. Juryn lyfter i sin motivering fram företagets höga tekniska höjd. Dessutom menar man att marknaden är enorm för produkterna och företaget. 


Årets tillväxtbolag:

I kategorin årets tillväxtbolag prisades Plattform24 som tillhandahåller en vårdplattform som återfinns bland både privata och offentliga vårdgivare samt försäkringsbolag. När lagförslagen från utredningen Styrning för en mer jämlik vård presenterades var det många sura miner från nätläkare som Kry och Min Doktor. Lagförslaget innebar att nätläkarna var tvungna att öppna en vårdcentral i varje landsting de var verksamma inom. Det innebar också att fysiska vårdcentraler också måste erbjuda digital vård. 

Förslaget passar företaget Plattform24 som handen i handsken. Redan idag har man utvecklat ett plattform som kan köpas in av andra aktörer som vill bedriva digital vård. Dessutom integreras alla moment i vårdkedjan vilket bidrar till en bättre och mer effektiv vårdresa för en patient från första behovsbedömningen till vårdmöte, remisser och återbesök. Juryn lyfter i sin motivering fram att Plattform24 har ett brett användarcase och en stor internationell potential. 

Näringslivets pris:

Automatiska drönarkontroller av elledningar är anledningen till Skyqrafts vinst i kategorin näringslivets pris. Bilddata som företaget samlar genom drönare laddas upp till Skyqrafts plattform och analyseras sedan med hjälp av artificiell intelligens. Resultatet blir en smartare, säkrare och mer hållbar analys av kraftledningarna. Dels minskar man risken att människor skadar sig eftersom man tidigare utfört inspektionerna manuellt. Utsläppen av koldioxid minskar också när man kan utföra inspektionen med hjälp av drönare och inte hellikopter. Under 2020 har företaget kontrollerat cirka 2 000 kilometer av det svenska elnätet. Juryn lyfter i sin motivering fram företagets skalbarhet och internationella resa. Dessutom har de etablerat viktiga relationer med stora bolag som exempelvis Iberdrola, en spansk eljätte som dessutom äger elledningar i USA. 


August 31, 2021
Tillbaka till bloggen

Vi tar hand om all din bokföring.

Kom igång
Vi sparar data i cookies. Genom att använda vår tjänst godkänner du villkoren.
Du kan läsa mer i vår integritetspolicy.